Gellak

Natuurlijke nagels

Gellak .. een “blijvende perfectie” van minimaal 21 dagen!

 

Waarom gellak en geen gewone nagellak

Je kunt gellak zien als een gewone nagellak, alleen is deze veel steviger. Het is een manicure systeem die op dezelfde manier wordt aangebracht, maar die wordt uitgehard onder een UV- of LED-lamp. Zo smelten de moleculen in de gel samen, wordt de gellak hard en is direct droog. Het voordeel van gellak is dat de lak niet na enkele dagen al begint af te bladderen, maar wekenlang mooi blijft zitten. Gellak verwijder je omdat deze meegroeit met de nagels en je op een gegeven moment een té lange uitgroei krijgt. Dit in tegenstelling tot gewone nagellak die je eraf moet halen omdat het slijt of bladdert. Hoe beter de conditie van je nagels, hoe langer plezier van de gellak.

De behandeling

Na een uitgebreide manicure, die bestaat uit het vijlen van de nagels, verwijderen van nagelriemen en het opbuffen van de nagelplaat, worden de nagels ontvet. Als, uit de ruime keuzemogelijkheid aan kleuren de kleur is gekozen, wordt de behandeling voortgezet. Een basecoat wordt aangebracht, gevolgd door een dubbele kleurlaag en vervolgens afgerond met een topcoat. Op de nagelriemen wordt een fijne olie aangebracht en de handen ingesmeerd met een voedende handcrème.

Opmerking: Naast een uitgebreid assortiment aan kleuren, verzorg ik ook Nailart. Denk hierbij aan

  • Stempels
  • Chromepoeder
  • Steentjes
  • Thermolak
  • Stickers
  • Een eigen creatie etc.

Gellak verwijderen

Zijn de nagels voorzien van gellak dan wordt deze eerst verwijderd door middel van “soak off”. Hierbij worden de nagels ingepakt in folie met een voor de nagels veilige substantie die de gellak week maakt. Zo kan de gellak makkelijk worden verwijderd met een spatel. Dit is niet schadelijk voor de nagels!
 

Waarom en voor wie is gellak een aanrader

Gellak geeft extra versteviging aan de nagels en is daarmee een uitkomst voor vrouwen met mooie lange -maar zéker ook met korte en/of zwakke nagels. Door middel van gellak krijgen zij de kans om aan te sterken.

Gellak is een redding voor vrouwen die letterlijk geen tijd hebben voor een dagelijkse manicure.

Ieder moment van de dag mooi verzorgde nagels wil toch iedereen.
 

Wat doet gellak met je nagels?

Nagels hebben geen open structuur en kunnen geen zuurstof opnemen. Alles wat nodig is voor het functioneren van de nagelplaat, wordt geleverd door je bloed.

Gellak dringt niet door in de nagelplaat en vernietigt deze dus niet maar beschermt onze nagels tegen beschadiging. Hiermee is een pauze tussen de behandelingen door niet nodig.
 

Duur van de behandeling

De complete behandeling duurt ongeveer 75 tot 90 minuten. Dit is inclusief het verwijderen van de oude gellak.
 

Risico

Een allergische reactie op gellak is mogelijk, maar komt zelden voor. Volgens de expert zijn er wereldwijd zo’n duizend gevallen per jaar.

Wetenschappers zeggen dat een jaar lang manicure met gellak gelijk staat aan 10 minuten blootstelling aan de zon. Het risico van UV-stralen op de huid, met name de LED-lampen van de nieuwe generatie, is dus minimaal.

Let wel: Als jij je nagels als werktuigen gebruikt, zal je niet lang plezier hebben van je mooie gelakte nagels.